Vinistra se bez ikakve dvojbe već dulji niz godina smatra jednim od najvećih vinskih sajmova u ovom dijelu Europe, a taj status definitivno je i potvrđen od 11. do 13. svibnja jubilarnim 25. izdanjem Vinistre.

Oko 130 izlagača iz više država, čak i iz Španjolske, predstavljalo se tijekom tri dana u porečkoj sportskoj dvorani Žatika, a broj posjetitelja je prema neslužbenim podatcima zasigurno prešao deset tisuća.

Vinistra je jedan od bitnijih partnera Kvarner Wine Festa te je ta suradnja potvrđena i direktnom promocijom opatijskog međunarodnog festivala vina i delicija tijekom dva najposjećenija dana, subote i nedjelje.

Skoro svi posjetitelji su prilikom ulasku u Žatiku upoznati s održavanjem Kvarner Wine Festa 02. i 03. lipnja u opatijskoj dvorani “Marino Cvetković” i reakcije ljubitelja vina na taj novi sajam su bile iznimno dobre, što je još jedna u nizu od potvrda da je Opatiji potrebna kvalitetna međunarodna eno-gastro manifestacija.

Dodajmo tome kako će i prilično veliki broj izlagača koji su se predstavljali na Vinistri također biti izlagači i u Opatiji.