Opatija je 02. i 03. lipnja 2018. godine bila domaćin 1. Kvarner Wine Festa na kojem su se brojni vinoljupci imali priliku upoznati s čak oko 500 različitih etiketa vina iz ukupno 13 država s tri različita kontinenta.

Potvrdilo se kako je Opatiji potreban kvalitetni međunarodni festival vina i delicija koji će prije početka glavne ljetne sezone biti dodatni razlog za posjet kolijevci hrvatskog turizma, ali i dati novi zamah još snažnijem razvoju već ionako vrhunske lokalne eno-gastro scene.

Izlagače u Opatiji posebno je ugodno iznenadio interes posjetitelja za direktnom kupnjom vina. Vinarija Jeremić iz Srbije je primjerice sva svoja vina rasprodala već samo nekoliko sati nakon otvaranja vrata festivala, a i brojni drugi izlagači bili su vrlo zadovoljni prodajom u samoj dvorani. Treba napomenuti kako nije izostala ni dobra posjećenost od strane HoReCa sektora s područja Kvarnera.

Mnogi izlagači već su najavili kako žele biti dio i 2. Kvarner Wine Festa koji će se održati u nešto ranijem terminu – 26. i 27.04.2019. te nema sumnje kako će ovaj vinski festival sljedeće godine biti u još boljem i većem izdanju. Već sad je moguće javiti se za predbilježbu stola na e-mail adresu ured@kvarnerwine.com.